Warning: A non-numeric value encountered in /data05/virt4438/domeenid/www.kjk.ee/htdocs_test/wp-content/plugins/new-royalslider/classes/rsgenerator/NewRoyalSliderGenerator.php on line 339

Esimest maid olid tulihingelised purjetajad oodanud pikisilmi, et üle kuue kuu kestnud pausi taas merele saada. Kalev Jahtklubi suvise purjetamishooaja avab juba aastaid avamerepurjetamise karikasarja Seiko Cup Avavõistlus, kus avamerejahid pärast talvehoidu taas kõik materiaalosad ja ka meeskonna kokkutöötamise läbi saavad testida. Aga seda kõike ikka võistluse vaimus, et pärast regatti omavahel paremusjärjestus selgitada ja Seiko Cupi karikad jagada.

SEIKO-CUP-KJK-karikavõistlused-2015

Mereleminemise tahe ja soov oli mitmel jahil isegi nii suur, et jahtidele mast alles mõni tund enne starti peale saadi ja võistlust otsekui lendstardiga alustati. Nii mõnigi jaht oli talve jooksul peremeest ja nime vahetanud ning õige mitut jahti ehtisid uhiuued purjed või uus disain. Ilmaolud soosisid purjetajaid ja ka korraldajaid igati. Tallinna lahel puhus mõnusalt soe maabriis kiirusega 8-10 m/s, mis tähendas siledat vett ja jahtidele hoogsaid kiirusi. Pärast kella kolme pärastlõunal oli stardijoonel kolmes grupis kokku 20 jahti. Pärast pikka talve juhtus teise grupi jahtide stardiprotseduuri sisse aps ka võistlusametnikel, millest aga purjetajad ennast eksitada ei lasknud näidates omalt poolt üles ärksat meelt ja vaimu.

Et jahid võimalikult hästi startida saaksid, oli raja esimeseks märgiks seatud vastutuule poi, kust edasi viis kõigi kolme grupi distantsTallinna lahe kesktelje poini. Siis sõideti vastavalt jahtide suurusele erineva pikkusega rada, purjetajate keeles „vorsti“ ning enne finišit Pirita jõel tehti veel hulgaliselt sikk-sakke lihvides nii meeskonna manöövrite tegemise oskust ja taktikaid.

 

Suurimate jahtide grupis alustas ülekaaluka võiduga hooaega 2014.a Seiko Cup karikasarja esimese grupi üldvõitja My Car Andres Laulu meeskonnaga võites teiseks tulnud Reval Cafe Elisa Sailing Team’i Eero Panki meeskonnaga enam kui 30 sekundiga. Poodiumi kolmandale kohale astus jahi Premium meeskond, mida juhtis Mati Sepp.

Teise grupi jahtide paremusjärjestus oli üsna sarnane 2014.a Seiko Cupi koondtulemusele. Neljasekundiline edumaa andis esikoha Risto Riimi meeskonnale jahil Jazz ning poodiumi teise koha hõivas jaht Brigitta-X, mida juhtis Aleksandr Karboinov. Kolmanda koha sai avavõistlusel jaht Adele Aleksander Zolotovi juhtimisel.

LYS-grupi jahtide kaks tugevamat olid seekord folkboodid. Parima tulemuse sõitis välja folkboot Svea Hard Perki meeskonnaga jättes teisele kohale folkboodi Greta Mikk Kööseliga roolis. Tõnu Vennikase juhtimisel jaht Di Weiss sai oma valdusesse Seiko Cup karikasarja Avavõistluse kolmanda koha karika.

Suvisele purjetamishooajale sai suurepärane algus tehtud. Kalev Jahtklubi avamerepurjetamise karikasarjas Seiko Cup on 2015.a viis osavõistlust. Lisaks Avavõistlusele E4 karikavõistlus lühirajal 23. mail, regatt Terra Feminarum ümber Naissaare 6. juunil, Tallinna Meistrivõistlused lühirajal 6.-7. septembril ja Lõpuvõistlus 17. oktoobril.

Tekst: Piret Salmistu

ORC tulemused

LYS tulemused

Fotogalerii – fotod Greta Tooming

SEIKO CUP 2015 veebileht